Penjoin kelabi Milani

22 March 2011

14 HARI BEKERJA SUDAH BERLALU....bank islam


assalamualaikom.
wah lama gilak aku x update blog ni weh,
sangat biziak + problem menimpa2,
biasalah lumrah hidup,
dugaan daripada ilahi.
mohon diperkuatkan diriku ini ya allah.

pertama sekali,
sebenarnya aku ada byk BIG PROBLEM,
dan BIG PROBLEM ni memang lah sangat menguji diri aku,
orang tua-tua kata,
semakin banyak masalah, semakin lah ia mematangkan diri kita,
wow.
siyes aku dah sgt matang dengan masalah2 nie.

cuma aku suka nak ber-cecita2,
tentang satu BIG PROBLEM yg agak sukar lah,
actually aku kehilangan duit simpanan aku,
a.k.a kene rembat la,
duit nye disimpan
dalam BANK ISLAM & CIMB BANK
 kira-kira jumlah nye
jejak RM 6kilo la.
abes lesap duit simpanan aku.
ermm sangat longlai~

sebelum ni aku ada cecite2
yg aku hilang wallet kannnn
so, yg lebih malang lagik,
duit dlm bank semua lesap,
sebab si-penjumpa/si-pecah amanah/ si penyamun,
dengan bijaknye mengeluarkan semua duit aku,
dengan meneka2 pasword aku.
kalau teka2 tapi x betol x pe,
skali tepat polak,
cilakak!


untuk peringatan korang,
janganlah guna NO I.C or NO. SURAT BERANAK
or NO. BUFDAY or lain-lain NO la
yg si pencuri leh detect and assume
 yg korang guna no ni as no PIN kad atm korg.
sumpah menyesal.

pengeluaran telah dilakukan pada
 8.15 pagi dengan 6 kali withdraw 
bertempat di BANK ISLAM BAKTI PERMAI, USM.
wah agak2 mesti budak USM gak kan??
how berani kan dia keluarkan pakai ATM.

KAD ATM BIMB. ah tengok pon aku dah nyampah!
laporan semua telah dibuat,
prosedur telah diikut untuk membuka kes ni
sampai kes selesai.
sekiranya sabit kesalahan,
pesalah boleh dikenakan
penjara MAKSIMA 10 TAHUN
dan kurang 1 tahun
bersama SEBATAN!

tetapi,
yg lagi bertambah
BIG PROBLEM  nye ialah
BANK ISLAM kata tempoh pengeluaran CCTV 
adalah semaksima 14 hari bekerja
(tak termsok weekend la)
tunggu nye tunggu,
 update setiap masa nye update,
sampai la ke hari 14 seperti yg dijanji kan,
tetapi tiada sevarang respon daripada HQ BIMB,
kerana CCTV dikawal oleh HQ katanya.

oh beginikah cara BIMB melayan custemer nye?
beza dengan CIMB yg hanya boleh beri CCTV atau kenyataan masa
dalam masa 20 minit atau selewatnye seminggu.
sangat dayus la BIMB ni.
semua biasiswa, JPA, MARA, PTPTN pon pakai BIMB,
tapi servis macam harumm sangat la.

kata 14 hari maksima, tapi ni dah bape hari??
servis teruk kot,
dan semalam aku pi update ke BIMB,
akhinye kesabaran ku tercabar,
dimana jawapnye tetap 'sama' dari
awal hingga akhir penantian
even dah banyak kali call HQ ok.
tengok lah! tengok la!
korang boleh pkiaq sendiri
 mcm mana reaksi dorang kan?

dan bila aku kata,
aku akan lapor pada media,
kerana "kakak angkat" aku WARTAWAN,
baru lah semua jalankan kerja,
baru semua nak gelabah,
daripada HQ- CAWANGAN 
call 2,3 kali kt no pone aku and 'sepupu' aku,
sebab kalut 
nak bagi jawapan,
cuak aku naik kan berita kat media!

oh POLIS ko x takot ea?
wartawan baru ko nak gelabah kan!
nampak sangat HIPOKRIT nye BIMB.
macam ni ker kerja dorang ea?
patut la...
ramai x suka BIMB.

sumpah,
aku da hilang kepercayaan pada BIMB,
nama je bank ISLAM, tetapi dimana ISLAM nye?
sape boley jawab tk aku x?
soalan cepu perak ni weh..
ada weh buku nie!
hmmmm~
mybe x lama lagi CCTV itu akan keluar la,
memang x lama dah,
kerana masing2 dah bagi feedback yg (+ve),
selepas cakap perkataan "WARTAWAN"  je,
wow...besaq jugak kuasa wartawan ni kan,
x sangka aku.


insyaallah,
x lama lagi akan tahu la,
siapa yg dalang kepada kecurian 'tak hebat' ini,
bak kata SARJAN MASRI,
pencuri ni bodoh sangat
dan 'dia' memang x penah
lakukan jenayah kot sebelum nie,
sarjan ada kata lagik,
 pencuri ni mcam terdesak sangat!
yelaa baru belajak nak jadi penjenayah kan.
AMATEUR lagi!

korang cuba fikir,
mana x nye,
aku hilang wallet kat dalam opis pusat sukan,
pkol 5 pagi baru gerak balik bilik,
mase tu last preparation TOT.
dia withdraw pkol 8.15 pagi kat atm BIMB,
aku perasan wallet aku hilang pkol 2 ptg kan,
so?
hebat ke?
keluarkan dalam USM lak tu,
lagi laa..
entah!
malas nak syak sape2
wat dose je.
adusss~

kita tunggu la sama-sama je CCTV tu kuar,
dan harap dapat CAM sape yg 'baik' sangat dengan aku,

kawan-kawan semua,
aku harap korang doakan lah,
aku dapat selesaikan masalah aku dengan baik dan tenang,
aku jugak nak mohon korang,
doakan aku bahagia bersama family aku,
insyaallah,
semuanye ada hikmah menanti.
sekian.
salam.


molot herot-berot anda

7 comments:

  1. Amin...semoga success ye En. Detective

    ReplyDelete
  2. cptlah jumpa sapa yg amik duet ko tu..kejam betul jadi org..

    ReplyDelete
  3. BIMB mmg dri dlu smpai skrg xpndai nk bg srvis elok2... klu xda JPA, PTPTN n MARA tu, confirm xdenyer rmai nk bkak akaun kat BIMB.. prefer lg bank lain yg bg servis lg baik..

    and, amin.. Insya'Allh, d'permudahkn smua urusan. byk b'sabar ye...

    ReplyDelete
  4. banyak2kan bersabow jela..macam ni la jadikny bile banyak berurusan dgn org atasan..(sambil goyang2kan tangan)moga si pencurik tu dapat balasan yg setimpal atas kejahatan yg dia lakukan..

    ReplyDelete
  5. InsyAllah...ALLAH akan bantu hamba nye yang teraniaya...

    ReplyDelete
  6. amin...mintak2 la dpt jumpe semula duet tuh...pokai weh~

    ReplyDelete